OORKAARSEN

De Oorkaarsen zijn een oeroude therapie die afkomstig is van de Hopi Indianen uit het zuiden van Noord-Amerika.

Oorkaarsen zijn een goede remedie bij:

- irritatie of ontsteking van keel-, neus-, voorhoofd- en bijholten
- hoofdpijnen
- stress
- oorsuizen
- beginnende verkoudheid of griep
- kan  doorspuiten van de oren vervangen
- schoonhouden van de gehoorgangen

Oorkaarsen zijn net holle potloden, gemaakt van natuurzuivere katoen, gedrenkt in bijenwas met honing, aangevuld met kruiden als salie, kamille en hertshooi.

Behandeling

Er wordt een kaars in het oor gestoken, vervolgens aangestoken en gedurende ongeveer 10 minuten in het oor gehouden.  Het geeft vaak een knisperend, maar ook rustgevend geluid en de lichte warmte van de vlam is voelbaar op de huid.

Beide oren worden altijd behandeld.

Totale duur van de behandeling: 45 minuten.

De Werking

Tijdens het verbranden ontstaat  “trek” in het oor  die vergelijkbaar is met de trek in een schoorsteen. Hierdoor ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en door de trilling van de lucht wordt het trommelvlies licht gemasseerd, wat een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft.

Bij de verdere verbranding, bij het omklappen van het verbrande gedeelte, ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert en stimuleert de warmte die in het oor wordt overgedragen.

De damp van de verbrande kruiden komt door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Vervolgens via de Buis van Eustachius naar de mond-, neus-, keel- en bijholten.

De warmte van de kaars:

  • verhoogt de doorbloeding in het oor
  • activeert het  immuunsysteem in de oren
  • verbetert  de ontslakkende werking van de lymfevaten.

Het effect van de behandeling met oorkaarsen wordt nog versterkt door een korte massage van de lymfevaten in het gezicht en de hals.

Contra Indicaties

Toepassing van oorkaarsen wordt afgeraden bij een geperforeerd trommelvlies, in geval van allergische reactie, bij acute oorontstekingen, bij geïmplanteerde gehoorbeentjes, bij eczeem of schimmelinfecties en bij epilepsiepatiënten.

Kosten
De behandeling kost 45 euro inclusief oorkaarsen.

Voor meer informatie zie ook: www.hopi-oorkaarsen.nl